-15%Hot

Macina trava( CRNA META-MARRUBIUM VULGARE) 70gr

5,50 4,70

✅ izločanje sluzi iz črevesja, pljuč, jeter, žolča in maternice

✅ hormonsko neravnovesje

Natura Sanat PRIPOROČA

Na voljo: Izdelek je na zalogi

Ali pokličite in naročite na 040 869 105

 

Kategorija:
Opis

Opis

Črna meta sodi med ustnatice (družina Lamiaceae). Pokonča , dlakava stebla, ki poganjajo iz vretenastih korenin, zrastejo 30-60 cm visoko in imajo močno nagubane liste z nazobčanim robom. Poleti se v zalistjih odprejo majhni beli kratkopecljati cvetovi.

Črna meta izvira iz sredozemskih krajev, vendar jo najdemo po vsej Evropi.Najraje ima topla, sončna rastišča, pogosto ob poteh.

Prva poročila o  zdravilnem učinku

Stari Grki so uporabili črno meto, kadar ni pomagalo nobeno drugo zdravilo. Marubin pospešuje izločanje sluzi iz črevesja, pljuč, jeter, žolča in maternice. V ljudskem zdravilstvu se uporablja cvetoča zel za čaj. Na 1/4 litra vode damo 1 žlico droge. Uporablja se tudi sveže stisnjen sok proti kašlju, zdravi pa tudi pljučne bolezni, pomaga proti starostnemu pokašljevanju in tuberkulozi. Če sok pomešamo z medom, dobimo sredstvo proti zlatenici, proti oteklinam jeter in prebavnim motnjam.

Dandanes je ta zelo učinkovita zdravilna rastlina, ki so jo cenili že v antiki, skoraj pozabljena.

Kontraindikacije

Veliki odmerki marubiina lahko škodljivo vplivajo na srce. Nosečnice naj se črni meti izogibajo, doječe matere pa naj uporabo omejijo. Veliki odmerki lahko škodujejo srcu.

 

Mnenja (0)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Macina trava( CRNA META-MARRUBIUM VULGARE) 70gr”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja