Tahini- (sezamova pasta) 250gr

5,90

hrana za zdravo srce

vsebujejo še vitamina B1 ter E

Natura Sanat PRIPOROČA

Ali pokličite in naročite na 040 869 105

Opis

Opis

Tahini je odlična kremasta pasta, narejena iz sezamovih semen. Je del mnogih kuhinj, predvsem v mediteranski in indijski kuhinji.

1. Vir zdravih maščob

Uživati moramo tudi maščobe, a te morajo biti zdrave. In slednje lahko zaužijemo tudi z nečim tako majhnim, kot so sezamova semena.

2. Kaj še vsebujejo?

Ne boste verjeli, kaj vse zaužijete z njimi. So zelo dober vir mineralov bakra in mangana pa tudi precej dober vir mineralov kalcija, magnezija, železa, fosforja, cinka, molibdena in selena. Vsebujejo še vitamina B1 ter E. To je obsežen seznam, ki pa ni popoln. Kaj še vsebujejo sezamova semena?

3. Vsebujejo snovi, ki so zelo koristne za srce

Sezamova semena vsebujejo še dve snovi, ki ju ne najdemo drugod. Obe spadata v skupino lignanov, vlaknin, ki naj bi v telesu lahko delovale tako, da zmanjšujejo holesterol in preprečujejo previsok krvni tlak. To pa pomeni, da so sezamova semena hrana za zdravo srce.

4. Koristna tudi za kosti

Sezamova semena vsebujejo res obilje mineralov. Ne le, da  vsebujejo kalcij. Še en mineral imajo, ki ga je ravno tako treba uživati za močne kosti. To pa je cink. Z leti naše kosti neizbežno postajajo bolj krhke. Ključno je, da se proti temu borimo tudi z zdravo prehrano.

 

Mnenja (0)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Tahini- (sezamova pasta) 250gr”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja